Plaatsing Zonnepanelen

Plaatsing Zonnepanelen

vrijdag 5 april 2013

Checklist Zonnepanelen (startpagina)

Waar op letten bij Zonnepanelen qua aanschaf, onderhoud etcetera?


Checklist zonnepanelen longlist + veel info:

Checklist zonnepanelen (shortlist):

Kort weblog verslag over de installatie van 15 zonnepanelen:

Monitoring 15 zonnepanelen op het westen:

Hoe bereken je het (financiële) rendement van zonnepanelen?

Apps voor zonnepanelen:

Fabrikanten van zonnepanelen in Nederland?

Checklist Zonnepanelen op Facebook:
https://www.facebook.com/checklistzonnepanelen

Loesje posters over de zon, zonnepanelen en groene energie:

Met zonnige groet, Gerrit Hartholt.
Verzoek om deze pagina een +1 te geven.

2 opmerkingen:

 1. Beste dhr. Hartholt,

  Momenteel zijn wij bezig met het organiseren van de Kies de Zon open dagen op zaterdag 23 en zondag 24 november, waarbij particulieren hun huis open kunnen stellen om aan buurtbewoners te laten zien hoe het is om zonne-energie in huis te halen. Mijn oog viel op uw uitgebreide website met veel nuttige informatie. U bent duidelijk enthousiast over zonne-energie. Wellicht wilt uw deelnemen aan een open dag? Zie de onderstaande tekst en/of de URL voor meer informatie.

  Vriendelijke groet,
  Tamara

  Zonnepanelen op alle daken!

  Kies de zon open dagen 23/24 november

  Heb je zonnepanelen op je dak en wil je graag andere mensen laten zien dat het bevalt? Meld je dan nu aan voor een Kies de Zon open dag!

  Energie van de zon is gratis. Zonnepanelen worden in rap tempo fors goedkoper. Steeds meer mensen wekken hun energie zelf op. Toch zie je dat er nog veel geschikte daken geen panelen hebben. Zonde! Duurzame energie heeft immers de toekomst en maakt onze energievoorziening minder kwetsbaar.

  Veel mensen hebben weleens overwogen om over te stappen op zonne-energie, maar hebben de sprong (nog) niet gewaagd. Ze zijn onzeker over hoeveel erbij komt kijken. Komt er een grote verbouwing in huis? Zijn panelen niet heel duur? Moet je technisch zijn? En is het niet veel gedoe met de energiemaatschappij? Allerlei vragen waar jij wel een antwoord op weet!

  Daarom organiseert GroenLinks op zaterdag 23 en zondag 24 november de ‘Kies de Zon’ open dagen. Heb je zelf zonnepanelen of een zonneboiler? Is de overstap je meegevallen? Geef dan je buurtgenoten een zetje richting duurzame energie door je huis open te stellen voor belangstellenden en jouw ervaringen te delen.

  • Waarom heb je gekozen voor zonne-energie?
  • Wat waren de kosten?
  • Hoe gaat die aanleg nou in de praktijk?
  • En vooral, hoe bevalt het? Merk je wat aan de energierekening?

  Je kiest zelf op welke dag en tijden je meedoet. Wanneer je uiterlijk 1 november via www.kiesdezon.groenlinks.nl doorgeeft dat je meedoet dan krijgt je begin november een pakket met posters, flyers en overige informatie thuisgestuurd. Daarnaast zullen wij ook voor de nodige promotie zorgen.

  We hopen dat er veel mensen meedoen zodat we in heel Nederland mensen enthousiast kunnen maken om zelf panelen te nemen! Op naar zonnepanelen op elk dak!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geachte mevrouw van Ree, beste Tamara.

   Ik neem maandag 28 oktober 2013 contact met u op. Gezien het feit dat mijn zonnepanelen installatie digitaal heel goed te bekijken en bezichtigen is, biedt mijn PV-installatie de mogelijkheid voor een digitale open dag.

   Tevens is het zo dat aan de hand van de door mij gemaakte checklist zonnepanelen, mensen zich kunnen voorbereiden op het aanvragen van offertes en kunnen ze mbv de door mij gemaakte checklist zonnepanelen ontvangen offertes beter doorgronden (wat staat er nu eigenlijk). De checklist kunnen ze thuis (digitaal) rustig doorlezen, alle informatie mondeling overbrengen (zeker bij veel bezoekers op zo'n open dag) is vocaal schier onmogelijk.

   Anno 26 oktober 2013 heeft de door mij gemaakte checklist zonnepanelen (longlist) bijna 2500 hits gehad (and counting).

   Mevrouw van Ree het beste.

   Groet, Gerrit Hartholt.

   P.S. De door mij gemaakte checklist zonnepanelen is mede door reacties via sociale media tot stand gekomen.

   Verwijderen